zaterdag 15 oktober 2016

Uitkijkpost voor hond & kat + Slaapplaatsje

Uitkijkpost voor hond & kat + Slaapplaatsje;

Zo gebeurd het wel eens dat wanneer je langs huizen rijdt/loopt dat je oog ineens op iets leuks valt. In dit geval hoefden we niet zo heel ver, het was namelijk aan de overkant van de straat. Daar zagen we een leuke plek gecreerd voor zowel hond als kat.

  

Van restandjes hout wat ik nog had liggen ben ik stapje voor stapje aan de gang gegaan. Dit project heeft ongeveer 5 weken geduurd. Maar,.... het is gelukt.

    

Veel schuren en vervolgens in de witte grondverf gezet. Dit was zo droog enhebben vervolgens de afwerklaag kunnen aanbrengen.

   

Toen deze laag droog was kon deze vervolgens worden opgeschuurd om het hout wat ouder te laten lijken.

En zoals je ziet was ook dit weer gelukt. Intussen bij onze welbekende lieve broeder Geert Sijnder van Reclame bedrijf Urk een paar sjablonen laten maken zodat het aanbrengen van tekst en afbeelding wat makkelijker gaat.  Je ziet de vellen papier al liggen op de werkbank.

Uiteindelijk begonnen met het aanbrengen van de teksten en de afbeeldingen.


Het zijn 4 teksten met afbeeldingen: Lees ze maar goed.

   

   

Toen alles was opgedroogd ben ik met een fijnschrijver alles letters en afbeeldingen nog eens afgegaan. Dit om meer diepte te krijgen en een duidelijker beeld van het geheel.

Toen weer naar "Mike's Cave" om de staande pootjes en de randjes bovenop wit ta meken. Dit begon met het afplakken van de onderzijde bovenste bakje.

   

   

Ook dat is uiteindelijk gelukt en toen werd het tijd van het aflakken van het geheel. Ik heb hier een harde jachtlak voor gebruikt.

   

Toen ook dit klaar was hebben we het geheel in de vensterbak neergezet. Inge (Mijn lieve vrouw) zal er een paar kussentjes voor maken zodat het dierenhotel in genruik genomen kan worden.

   

   


Buurvouw Agnes en dochter heel veel dank voor de juiste inspiratie door jullie verkregen.
Nu maar hopen dat onze lieve beestjes er gebruik van gaan maken.


   


Onze HARLEY kijkt er al met begeerige ogen naar....!


Tot het volgende project of hoofdstuk van dit BLOG
Hartelijke groet,
Mike





Geen opmerkingen:

Een reactie posten