zaterdag 17 september 2016

Verhogen regenton

Regenton:

De regenton die Inge gebruikt om de plantjes water te geven stond te laag bij de grond.
Nadelen waren:
1. De gieter paste er niet goed onder;
2. Teveel gemartel met gevolg pijn in de rug
3. De gieter zwierf door de hele achgtertuin bij een beetje wind.


Dus,.... dar moest een oplossing voor komen. Een verhoging waar de gieter in past met een afsluitbaar deurtje. Dus zijn we daar maar eens aan begonnen.

   

De plavuizen tegeltjes kwamen uit een container van het Emelwerda college te Emmeloord die zouden worden weggegooid.

   

De tegeltjes verlijmd en gevoegd en vervolgens de regenpijp afgetimmerd zodat ook deze niet meer in het zicht zou zijn. Het begint er op te lijken.

  

Deurtje verlijmd op een stukje watervast multiplex en gewoon met een paar stukjes restand hout de handgreep en sluiting gemaakt. (Overigens, alles is van resthout gemaakt).


  

Bijna klaar, De regenton staat er goed op en waterpas. een restand tuinslag voor het aftappen gemonteerd. En vanauit de regenpijp een afvoer met overloop gemonteerd naar de regenton toe.

   

De aansluiting is bijna niet meer te zien. Aan de binnenkant en buitenkant voorzien van zogeheten O-ringen en een stuk van een oude sifon van een gootsteenbak fungeerd nu als klemstuk aan de binnenzijde van de regenton.

   

Kastje openen, gieter pakken, vol laten lopen en de planten water geven. Wanneer klaar, kan de gieter weer in het kaste worden opgeborgen.


Opgeruimd staat netjes.
Inge tevreden.......?
Dan is Mike gelukkig :-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten