zaterdag 24 september 2016

Opknappen & Schilderen Hotttub

Schilderen en opknappen Hottub:


De houtgestookte Hottub was ook toe aan de jaarlijkse beurt van onderhoud. Als eerste begonnen met de TUB in de Lijnolie te zetten. Ik had nog diverse restjes staan, dat met elkaar gemengd en daar kwam een diep zwarte kleur uit. Dit vonden wij (Inge en ik) erg mooi staan.

   

   

Het resultaat mag er dan ook zijn. Het ziet er weer uit als nieuw. Koste veel energie maar we hadden er prachtig weer blij. Verdeeld over elke keer een stukje zijn we er uiteindelijk ook gekomen.

De Peddel & Schepnet opgehangen aan de schutting en ook van een kleurtje voorzien van reststandjes verf die nog over waren. Een paar aluminium beugeltjes zodat we ook geen roestvorming hebben maken het geheel af. Op deze manier liggen ze niet te slingeren en is het mooi opgeborgen.

   

De opzetplankjes, (die zet je op de rand van de HOTTUB neer om wat op te zetten) zijn ook voorzien van een nieuw kleurtje.

  

   

Het Bamboe oprolscherm/gordijn voor het raam van het fietsenschuurtje zorgt voor de nodige privacy. (zie laatste foto van deze 4 hierboven).

   

Kortom, lekker genieten en wat is het heerlijk als dit bad op temperatuur is. +/- 39 graden de kachel onder het afdak wat heerlijk knettterd en je zit heerlijk te genieten van de sterren, van elkaar, de gesprekken en de rust. Vooral voor mijn rug, lijf en leden is deze Hottub een weldaad. Wij zijn er dan ook erg dankbaar mee en maken er veelvuldig gebruik van. Het was zeker geen slechte investering en absoluut een aanrader voor een ieder die er over denkt een Hottub aan te schaffen.

   

Wanneer klaar gaat het dekzeil er overheen wat vast zit met elastieken en twee sjorbanden. In het midden zat een rond gat, daar heb ik een ronde schijf hout voor gezaagd en die houd het zeil strak naar boven middels een nylon koort voorzien van twee haken. Tussen de pergola en de schutting heb ik een gegalvaniseerde pijp gemonteerd precies midden over het bad en daar haken we dan het nylon koort aan.


Opgeruimd staat netjes, rolgordijn weer opgerold en alles staat weer klaar voor de volgende "duik".


3 opmerkingen:

  1. Ow wat heerlijk dit, mijn man en ik zijn ook bijna klaar voor deze investering! wij hebben een hele mooie Hottub zien staan. Nog even geduld en dan staat hij ook bij ons. Maar als ik dit zo zie en lees, verheug ik me op wat er te wachten staat! Veel hottub plezier gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat jullie zo enthousiast zijn over de hottub. Zo te zien zorgen jullie er ook goed voor;). Zit in deze hottub ook een anode die zich opoffert voor de roest?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap hoor, ik was er laatst ook aan begonnen, maar zo'n groot werk dat ik er toch voor heb voor gekozen om deze te verkopen en zelf een bubbelbad te kopen. Zo'n opblaasbare want daar zitten ook nog jet en bubbels in. Dus daar was ik ook wel benieuwd na. Eerlijk gezegd is jouw hottub mooier hoor!

    BeantwoordenVerwijderen