woensdag 21 november 2018

Installatie Airco's & Warmtepomp boiler:

Installatie Airco's & Warmtepomp boiler:

Vandaag 16 november 2018 ging de kogel door de welbekende kerk m.b.t.. de airco's en de warmtepompboiler. Alles is nu besteld bij "DE GROENE HOED" & AIRCOVOORDEEL.NL.

17 november 2018 is de warmtepompboiler binnen gekomen. De tank van 150 Liter gelijk op zolder neergezet en opgehangen. De aansluiting zal worden verzorgt door een originele STEK-monteur  Marcel Dijkstra uit Emmeloord.

19 november 2018 begonnen met het plaatsen en verplaatsen van de buitenunits. De buitenunit van de slaapkamer losgekoppeld en aan de andere muur gehangen.

   

   

Begonnen met de leidingen en stuurstroomkabel te bundelen en klaar te leggen. Vervolgens een leiding met stuurdraad achter de dakgoot langs van links naar rechts gelegd zodat de bestaande leiding van de binnenunit gekoppeld kan worden.

Vervolgens begonnen met het ophangen van de beugels voor de buitenunits. Er komen er drie. 1 voor de bestaande airco slaapkamer, 1 voor de warmtepompboiler en 1 voor de splitunit airco waarvan de vloermodellen in serre, woonkamer en hobbykamer van Inge worden geplaatst. Het voordeel van deze airco's is dat wij in de winter indien nodig kunnen bij verwarmen en in de zomer koelen.

   

Ook moest er een leiding met stuurdraad vanaf de 150 liter tank op zolder naar de buitenunit getrokken worden door het dakbeschot en achter de goot langs. Toen dit was gedaan zijn de buitenunits geplaatst op de aangebrachte beugels.


   

Nadat alle leidingen voor de bovenzijde waren getrokken Zijn de goten aangebracht waarin de leidingen en stuurdraden alsook stroomkabel keurig worden weggewerkt.

Toen konden we beginnen aan een lastige klus. Er moesten twee setjes leiding voorzien met stuurkabel de serre binnengebracht worden. Veel rommel en een lastige opgave.

   

   


Uiteindelijk gelukt en de leidingen op positie gebracht. Het aftimmeren in de serre kan nu beginnen en de laatste goot kan worden aangebracht.


Buiten ligt alles klaar voor de laatste montage. Vandaag 21 november 2018 zal Daikin de laatste buitenunit afleveren en 3 binnenunits. Deze kunnen dan ook meteen worden gemonteerd.


Om 10:35u stond een chauffeur van Tielbeke aan de voordeur en kwam de bestelling afleveren.

   

Gelijk uitgepakt en opgeruimd en emt hulp van de bouwvakkers die bij de buren een renovatie uitvoerden kon ik de unit op het dak zetten.

   

Het plaatje begint nu compleet te worden. stap voor stap naderen we de finish.


Klaar om aangesloten te worden en in werking gebracht.

Ook de binnenzijde serre is nu voorzien van afwerking en een goot.

   

Ook op zolder is de warmtepompboiler voorzien van water aan- en afvoer, een stopcontact en afvoer buis 0,40 voor overtollig water.


Nu alleen alles nog aansluiten en dan kan dit ook in werking worden gezet.

Vandaag, zaterdag 24-11-2018 hebben we de vloerunits van de airco opgehangen. Alles uitgemeten, schoongemaakt en Inge heeft de muurtjes achter de airco voorzien van een nieuw verfje. Het ziet er allemaal weer fris en fruitig uit.

De muur op de hobbykamer van Inge wordt ook voorzien van een zogeheten vloerunit.
 

Vervolgens de serre en de woonkamer. Ook deze units nu alleen nog aansluiten.

   

Hier is Inge aan het schilderen. Stap voor stap zie je alles weer opknappen.

   


   

   

   

En na vlijtig werk hier het resultaat.

Vandaag 26 november 2018 het water aangesloten van de badkamer en de warmtepomp. Alles weer gevuld, ook de tank van 150 liter. Nu alleen nog de units aansluiten.

   

   

Ook dit is nu klaar en nagezien op lekkage. Alles is gelukkig goed gemonteerd.

Vandaag 29 november 2018 is Marcel Dijkstra begonnen met de montage van de warmtepompboiler en de airco's.


   

Ook de gaten van 6cm moesten nog op 2 plaatsen worden geboord. We hebben voor de makkelijkste weg gekozen en bij BO-RENT een zware boormachine gehuurd voor een paar uurtjes.

  

Ook de huidige koppelingen voor de airco's vervangen voor een betere kwaliteit.

   

   

De beide gaten zitten er gelukkig in. één boven en één van de woonkamer naar de serre.

   

Hier is Marcel bezig met de montage van de leidingen.

   

Nog even instellen en de warmtepompboiler is in werking. We hebben weer warm douchewater. Nu nog de douche afmaken.


Ook dit geeft weer een fijn gevoel en weer een puntje wat we kunnen afkruisen. Deze Eldom warmtepompboiler is gekocht via DE GROENE HOED en komt van de ELDOM fabriek in Bulgarije.

   

   Tja, ..... soms zit het mee....... en soms zit het een beetje tegen. Een lekkage. De warmtepompboiler lekte (nogal veel) dus meteen kijken of alle koppelingen goed waren/zijn aangesloten. Meteen een emmer er onder gezet en opvang gecreëerd voor nood. Nu blijkt dat wanneer koud water wordt verwarmd er overdruk ontstaat. En jawel, dit was nergens te vinden in de beschrijving en/of uitleg en we hebben de afvoer daarom aangepast en onder het lekkende overdrukventiel een aansluiting gemaakt die rechtstreeks de afvoer ingaat.


Nog even de temperatuur checken van de legionella.   

Marcel Dijkstra ging nog even tot de late uurtjes door, maar dan heb je ook wat.

   


Vandaag vrijdag 20 november 2018 was Marcel Dijkstra er al weer bijtijds bij. Op de planning staat de volledige montage van de airco units zodat deze vandaag werken.

   

Unit serre hangt er nu in.

   

Ook de hobbykamer van Inge en de woonkamer hagen op de juiste plaats.


   

   

Hier worden de leidingen vacuüm getrokken en nagekeken.


We kunnen nu de WiFi modules programmeren. 


Alle units werken nu zowel manueel als via de App. Geweldige uitvinding. De units op het dak zijn allemaal vastgeschroefd en we hebben ook nog even een stopcontact gemonteerd. Altijd makkelijk als er werkzaamheden zijn te doen aan de airco's. 

   Alles moet nog even worden nagelopen, dan de goten er op en is het buiten allemaal klaar, aangesloten en werkend. Bijna weer een puntje wat we kunnen afkruisen. 

Vandaag zaterdag 1 december 2018. Marcel Dijkstra was er wederom vroeg bij en monteerde alle airco's  af. 


   
De leiding goot is nu ook klaar, nog een hoofdschakelaar tussen de stroomkabel gemonteerd.

   

Hier wordt de airco op de slaapkamer gekoppeld.


De laatste loodjes. Hier wordt het gas weer op orde gebracht van de slaapkamer airco.

   

Hier toch een kleine setback as they say. Tijdens renovatiewerkzaamheden is de airco op de slaapkamer helemaal strak ingebouwd en nu moet deze los. Dat wordt dus even brainstormen.

   

Verder is alles af en werkt dus dat is nu klaar.Geen opmerkingen:

Een reactie posten