dinsdag 11 april 2017

Pannenkoeken (basisrecept)

Pannenkoeken:

Menigéén die mij kent en ja let op,...... die ook "mijn" lieve Inge kent, weten dat ik, dat wij gek ben/zijn op pannenkoeken. Dat hoef ik jullie niet meer te vertellen. Er staan al zoveel recepten over  pannenkoeken online, maar vandaag 11 april 2017 deel ik een greoon simpel  pannenkoekenrecept. Ik kan het niet laten. Dus geniet er van. 

   


Tot vandaag ontbrak er nog een basisrecept voor pannenkoeken hier op Mike's BLOG. Natuurlijk kun je pannenkoekenmix uit een pakje gebruiken maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Met dezelfde moeite stel je zelf je pannenkoekenmix samen.
Bij deze deel ik mijn basisrecept voor heerlijke pannenkoeken. Basis, zoals het eigenlijk hoort. Zodat je de pannenkoeken zelf kunt beleggen met wat jij lekker vindt. Ik ga meestal voor een hele simpele (maar super lekkere) topping zoals stroop en/of jam (mijn lievelings), geraspte kaas  (de lieveling van Inge) of suiker (gewone, geen poedersuiker).
Wat is jouw lievelingsbeleg voor de pannenkoek? En wanneer is het bij jou thuis weer tijd voor pannenkoeken en staan deze bij jou op tafel?


Pannenkoeken, wat heb je er voor nodig,,,,,,,!
Bereidingstijd 30 minuten 

Ingrediënten voor 2-3 personen:

250 gram bloem
snufje zout
500 ml melk
2 grote eieren
snuf kaneel
1 appel
scheutje olijfolie
boter om te in te bakken
Extra benodigd: toppings om de pannenkoeken mee te beleggen als je dat wilt.

Bijvoorbeeld: kaas, spek of stroop, poedersuiker.. noem maar op! 

Bereiding:

Schil de appel en rasp deze fijn.
Zeef de bloem en mix dit samen met het zout en de kaneel met de helft van de melk. Voeg een voor een de eieren toe (mix het ondertussen door) en voeg tot slot beetje bij beetje de rest van de melk en een scheutje olijfolie toe. Roer de geraspte appel door het beslag.
Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg er voor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken.
Verdeel (bijvoorbeeld met een soeplepel) beslag in de pan en bak de pannenkoek om en om mooi bruin. Herhaal dit tot het beslag op is.


Van harte, eet smakelijk toegewenst,............. , ik hoop dat je ze lekker vond.

   

Tja,.... en dan ben je bezig en denk je bij jezelf: "Ik maak er gewoon nog een paar". En daat is geworden, Links op het groene bord APPEL, op het gele bord, KAAS, op het bruine bord ROZIJNEN in de RUM geweekt en het rode bord NATUREL.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten