zaterdag 26 mei 2018

Camera beveiliging:

Camera beveiliging:

Naast alarm, werkt nu ook de volautomatische camera beveiliging. Een schitterend systeem wat o.a. via de mobiele telefoon werkt. Diverse camera's zijn aangesloten op een zogeheten POE-Switch wat betekend Power over Ethernet dus de camera's hoeven geen eigen voeding maar krijgen deze via een speciale Switch. Scheelt een hoop stroomadapters en dus kosten.


Wij zijn er erg blij mee en het geeft toch een bepaald gemak en rust. Zo'n hobby heeft toch wel voordelen. Het is niet alleen voor onze veiligheid maar ook voor de buurt.

  

  

De achtertuin is vanuit alle hoeken goed te zien en de camera's bewaken elkaar tegen sabotage.


    

Ook in- en buiten de garage zijn de camera's ruim aanwezig en worden we tijdig gewaarschuwd bij onraad. En is er onraad.....? Helaas wel. Eén van de vlaggen is inmiddels meegenomen en in het begin  één van de camera's bij de garagedeur. Gewoon,..... zonder overleg, zonder te vragen.


De fietsenschuur annex groene vingers schuurtje van Inge is ook voorzien.

 

Voordeel is tevens dat we de zonnepanelen goed kunnen bekijken of deze vuil zijn of niet zodat we deze tijdig kunnen  schoonmaken. Daar is deze laatste camera uitsluitend voor bedoeld. Het instellen is een voordeel zodat we niet bij de buren op het bord kunnen kijken waar ik/wij totaal geen belangstelling bij heb(en).

   


Om gezeur en vervelende opmerkingen te voorkomen zoals: "Ja maar als je de camera draait of beweegt kun je alsnog kijken", heb ik het zicht naar de zij- en achterburen afgeplakt. Er wordt niet bij stilgestaan dat wanneer de buren vanaf de slaapkamer of balkon in onze tuin kijken, of de moeite doen zelfs over de schutting naar ons te kijken dat dit ook vervelend is. Maar goed, het is maar waar je de moeite voor wilt doen en waar je belangstelling naar uit gaat. Wij hebben onze verantwoording genomen binnen de wet- en regelgeving. Dit is allemaal op eigen grondgebied en dat is maar te respecteren. Ik, wij bemoeien ons ook niet met de buren wat daar plaatsvindt.

 

 

Ook de voorzijde en zijkant woning behouden wij het overzicht. De laatste afbeelding is inmiddels bijgewerkt en de camera staat hoofdzakelijk op ons eigen huis.


En uiteraard de auto kunnen we ook bekijken.

Naast deze camera's hebben we ook twee deurbellen (voor- en achterdeur) die overgaan op de telefoons van ons beidde wanneer we van huis zijn. OPMERKING: Deze deurbellen activeren uitsluitend wanneer er op de knop gedrukt wordt. Dan pas komt er een beeld op onze telefoon.


 

Kortom, deze woning is compleet voorzien van de hedendaagse techniek. Het gemak dient de mens zullen we maar zeggen. En ja,..... we leven helaas in een tijd dat deze preventie nodig is.

Camera's zijn op diverse tijden voorzien van automatische motion detectie ofwel de opname wordt automatisch gestart wanneer er beweging wordt waargenomen binnen een bepaalde tijdslijn. Tevens gaat er een alarm naar de mobiele telefoons die hierop zijn aangesloten.

Om gezeur en onbegrip te voorkomen richting buren en aanverwante, hebben wij ons volledig aan de wet- en regelgeving gehouden. Zelfs de wijkagent van Marknesse is langs geweest met een collega en zij hebben alles bekeken. Het enige wat wij hebben gekregen was een dik compliment. Wij, (ik) hebben geen belang bij gluren bij de buren. Wel wat er op ons eigen terrein gebeurd en dat is ons goed recht. Lees de volgende link op aanraden van de wijkagent gekregen:


Maar,.............het lijkt dat de buren meer belangstelling bij mij, bij ons hebben dan wij bij hun. De website en mijn BLOG worden goed in de gaten gehouden blijkt maar weer. Helaas vonden zij dat de camera voor de zonnepanelen en deurbel van de poort maar verwijderd moesten worden. Tja,...... je moet wat te zeuren hebben.... toch?  Er stond één foto op dit BLOG waarop een hoekje van het zonnescherm te zien was van de buren, toen was de camera nog niet eens afgesteld en afgeschermd. Nu staat deze zoals het hoort en zoals gewenst. Maar dat hoekje van het zonnescherm was toch wel een groot probleem. Jammer dat het zo moet gaan. Het is maar wat je wilt.Soms is het lastig om het een ieder naar het zin te maken. Op advies van de wijkagent hebben we de camera's meteen aangemeld bij de politie. Zie onderaan de gegeven link's. Het is in ons aller belang en dat hoeven wij niet voor ons zelf te houden.


We hebben een poosje gespaard maar dan heb je ook wat.
Hartelijke groet Inge & Mike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten